Jokaiselle Vegemessujen pääsponsoriksi

Suomen ensimmäinen korkean profiilin vegaaninen ruokakulttuuritapahtuma (Kattilahalli, 28.1.2017) tuo uutta ruokakulttuuria näkyväksi ja helposti lähestyttäväksi. Messuilla esitellään ruokauutuuksien lisäksi kasvipohjaisia vaihtoehtoja kosmetiikkaan ja kodinpuhdistukseen. Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävästä tapahtumasta tulee vuosittain toistuva.

Messuille on kutsuttu kiinnostavimmat brändit ja toimijat esittelemään työnsä tuloksia. Kotimaista osaamista tekevät näkyviksi tapahtuman pääsponsoreina Jokaiselle-valmisruokasarja, Jalotofu, Vegekauppa ja Planti. Messuilla pääsee maistelemaan ja kokeilemaan uutuuksia ja ennennäkemättömiä erikoisuuksia.

“Vegemessut ovat osaltaan tukemassa kasvisruokabuumia. Me emme usko, että kyseessä on ohi menevä trendi, vaan pysyvä muutos. Vegemessujen tavoite on olla tuomassa kasvisvaihtoehtoja tunnetuiksi ja näyttää miten helppoa, hauskaa ja herkullista vegeily voi olla! Haluamme murtaa myyttejä veganismiin ja vegaaneihin liittyen – enää kasvissyönti ei ole marginaalista puuhaa, vaan kaikille mahdollinen, eettinen ja kestävä vaihtoehto”, sanoo Vegemessujen pääsuunnittelija Karry Hedberg.

Ohjelmasta vastaavat omien alojensa huiput. Messuilla nähdään muun muassa Suomen ainoa kahden Michelin-tähden kokki Hans Välimäki sekä Michelin-kokki Sasu Laukkonen Chef & Sommelier -ravintolasta. Huippukokit valmistavat lavalla vegaanisia herkkuja ja kertovat näkemyksiään ruoan tulevaisuudesta. Myös ravitsemustieteilijä Mikael Fogelholm ja Suomen suosituinta ruokablogia, Chocochiliä, kirjoittava Elina Innanen ovat messuilla mukana. Yksi maailman vahvimmista miehistä, vegaani Patrik Baboumian saapuu Saksasta kertomaan urheilijan vegaaniruokavaliosta.

Messut on suunnattu kaikille, joita vegetarjonta kiinnostaa. “Täällä ei paasata tai käännytetä, vaan ihan jokainen on tervetullut messuille”, Hedberg toteaa. “Sekasyöjä voi tulla maistelemaan kasvipohjaisia herkkuja ja ehkä löytää jotain, millä korvata eläinperäisiä juttuja ruokavaliossa. Kasvissyöjille tarjolla taas on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä kerralla vegetarjonnan huiput saman katon alla ja päästä ensimmäisten joukossa kokeilemaan vasta tulossa olevia uutuuksia.”

Vegemessut järjestetään 28.1.2017 Kattilahallissa Helsingin Suvilahdessa.www.vegemessut.fi

Tervetuloa!